Een kraamborrel en Klaterklanken bij Elswout

12 juli 2017

tekst en foto’s: Floor Zengerink

 

 

Orangerie

Een paar maanden geleden werd ik de gelukkige moeder van James Lewis. Reden voor een feestje, leek ons zo, maar daarvoor moest ik wel op zoek naar een geschikte locatie. Het werd de Orangerie op landgoed Elswout. Een sprookjesachtige locatie in Overveen, rijk aan natuur en historie. Een wandeling langs de monumentale tuinhuisjes, de ijs- en aardappelkelder, de hertjes in het hertenkamp en afsluiten met een limonade in de Orangerie is echt een aanrader.

 

 

Kunstzinnige bordjes

Veel van onze gasten kwamen van ver. Myrte en Leanne Prins van 'Hoedje van de Koning' wisten daar wel raad mee en maakten een geweldige wegbewijzering voor de wandelroute vanaf het parkeerterrein. In de handen van deze twee creatieve zussen verandert een simpel bordje zo in een kunstwerk! Het was een middag die van mij eeuwig had mogen duren. De zon scheen, we waren in goed gezelschap en de kinderen speelden in de grote tuin waar ze door de dichte begroeiing ook echt niet makkelijk uit konden. Een onbezorgde kraamborrel bij de Orangerie, ik vond het een aanrader.

 

 

Klaterklanken

Ben je benieuwd geworden naar Landgoed Elswout? Op zondag 16 juli vindt hier het nieuwe klassieke muziekfestival ‘Klaterklanken’ plaats. Musici spelen tijdens een concertwandeling op verrassende locaties miniconcertjes. De wandeling duurt 1,5 uur en is voor kinderen vanaf ca 6 jaar prima te doen. De muziek is laagdrempelig en ook geschikt voor de jonge luisteraars. Voor kinderen geldt een speciale toegangsprijs van 11 euro.

Klaterklanken wordt afgesloten met geluidskunstenaar en componist Harry de Wit, die samen met de bezoekers op de buitenplaats ter plekke een nieuwe compositie maakt. Kinderen krijgen de opdracht om in Elswout materialen te zoeken voor deze interactieve happening.

 

De bosgeest van Elswout

Storyteller Wijnand Stomp brengt in zijn eigen Theater Elswout de nieuwe productie voor het hele gezin ‘De ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van landgoed Elswout'. Een spannend verhaal over de Bosgeest van Elswout die een krokodil veranderde in een boom. De aanvangstijden zijn 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Entree 9 euro (volwassenen) en 7,50 euro (kinderen).

 

Kaarten zijn te koop via www.theater-haarlem.nl of bij Bruno Klassiek, Gierstraat 50 Haarlem. Per concertwandeling zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar. De grande finale met Harry de Wit is gratis toegankelijk.


Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelijk evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop 'm voor 1,50 euro op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!