IJsjes in Overveen
24 mei 2017

tekst en foto’s: Monique Roelfsema

 

Chocoladekraan
Als de zon schijnt - en om eerlijk te zijn ook op regenachtige dagen - gaan wij vaak een ijsje halen bij Luciano. Key West lemon pie, salty caramel, pure chocolade, pistache, hazelnotenschuimtaart, frambozen- of kersenijs. Het is allemaal even lekker!
Onze dochters zijn groot fan van het 'minionijs' dat naar banaan smaakt; uiteraard met een grote dot slagroom. Mijn persoonlijke favoriet is de chocoladekraan waarmee het oubliehoorntje gevuld wordt met een laagje warme chocolade en dan ijs er bovenop. Of een sterke espresso met een bolletje koffie-ijs. Overigens is er ook gezorgd voor gluten- en lactosevrij ijs en bijbehorende hoorntjes. Luciano heeft zelfs suikervrij ijs in verschillende smaken.

 


 

IJstaart
De ijswinkel ligt midden in het oude winkelstraatje aan de Bloemendaalseweg in Overveen. Het interieur is fris en vooral de vrolijke muur (een ontwerp van Marijntje Teeuwen uit Haarlem) valt meteen op. Het personeel is altijd even vriendelijk, ondanks de soms lange rij met ongeduldig wachtende kinderen. Ben je nog op zoek naar een originele taart voor een feestje, kijk dan eens in de vitrine met ijstaarten. Onze jongste dochter wordt binnenkort twee jaar. Omdat een van haar eerste woordjes 'ijs' was, kan ik mij geen betere verjaardagstaart voorstellen!

 

Nieuwe vestiging
Ben je naar het strand geweest en rij je over de Zeeweg terug naar huis, stop dan vooral even voor een ijsje bij Luciano in Overveen. Goed nieuws voor de inwoners van Heemstede en Aerdenhout: dit voorjaar is er ook een vestiging geopend aan de Zandvoortselaan.

 

Openingstijden: dagelijks van 12:00 - 22:00 uur (Heemstede dagelijks van 10:00 - 22:00 uur)
Adres: Bloemendaalseweg 267, Overveen | Zandvoortselaan 177, Heemstede
Website: www.ijssalonluciano.nl

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelijk evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop ‘m voor €1,50 op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!
Check voor meer informatie: