Kerstsfeer proeven met je Mugjes
15 december 2016

Afgelopen weekend hadden we al de ‘grote’ Kerstmarkt in het centrum van Haarlem, maar ook dit weekend is er weer genoeg te beleven met peuters en kleuters in en rond de stad. We zetten een paar activiteiten voor je op een rij die bijzonder geschikt zijn voor kleine kinderen. Veel plezier!

 

 

Kerstshow op het ijs
Kleintjes kunnen hun eerste pasjes op de IJsbaan zetten, maar deze zaterdag om 19:00 uur kunnen ze ook eerst nog even kijken, en wel naar een heuse kerstshow van de Kunstschaatsvereniging Haarlem. Toegang is gratis.
Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Website: ijsbaanhaarlem.nl

 

Donkere dagen voor Kerst Kunstmarkt
Bij kunstcentrum 37PK is dit hele weekend de Donkere Dagen voor Kerst Kunstmarkt. Je kunt hier terecht voor de meest kunstzinnige cadeautjes voor onder de kerstboom. Het boek Mugjes (en mijn andere boek Artie Farty, hét handboek vol kunstzinnige tips voor niet-zo-heel-creatieve ouders) is hier ook te koop.
Adres: Groot Heiligland 37, Haarlem
Website: 37pk.nl
Tijden: vrijdag 16:00 - 22:00 uur, zaterdag en zondag 12:00 - 17:00 uur

 

Kerstborrel Kleverpark
In deze kinderrijke buurt is regelmatig iets te beleven, zo ook op vrijdag van 16:00 - 21:00 uur. Tijdens de kerstborrel vermaak jij je met een glühwein en je kinderen met chocolademelk, hot dogs en kinderattracties.
Adres: Kleverparkweg, Haarlem
Website: winkelcentrumkleverpark.nl

 

 

 

Kerstmarkt en kinderactiviteiten bij Bezoekerscentrum Kennemerduinen
Zondag van 11:00 - 16:00 uur moet je in de duinen zijn. Kennemerduinen om precies te zijn, want daar is een sfeervolle kerstmarkt met kerstliedjes, knutselactiviteiten en een schaapsherder.
Adres: Zeeweg 12, Overveen (parkeerplaats Koevlak)
Website: np-zuidkennemerland.nl

 

 

Jip & Janneke, verhalen in kerstsfeer bij Theater Elswout
Ben je nog niet bij Theater Elswout (voorheen poppentheater De Zilveren Maan) geweest? Dan is dit je kans. Meesterverteller Wijnand Stomp vertelt verhalen van Jip en Janneke in kerstsfeer, in zijn knusse verbouwde theatertje waar ook rolstoelen makkelijk naar binnen kunnen.
Tijd: Zondag, 15:00 - 16:00 uur
Adres: Elswoutslaan 24A, Overveen
Website: theaterelswout.nl

 

Wordt het zo’n weekend waar je amper de deur uitkomt? Je kan het ook simpel houden en even langsfietsen bij Eliza’s Patio in de Gierstraat, daar staat een kerstboom met ‘automatische’ sneeuw in de etalage. Magisch voor kleintjes! Of natuurlijk even kijken naar de ‘echte’ grote kerstboom op de Grote Markt. Met zieke kinderen thuis kun je dat zelfs vanaf de bank doen, via de webcam!