'Moedertje! Ooo! 't Is een Gruffalo!'
8 april 2017

door: Eva Cameron-Bakker (tekst & foto's)

 

Tjokvol zat het gisteren bij kinderboekhandel Kiekeboek. Meesterverteller Wijnand Stomp van Theater Elswout (Huisje Vol Verhalen) kwam voorlezen uit De Gruffalo. Met grote ogen luisterden tientallen kinderen ademloos naar het verhaal van het listige muisje en de griezelige Gruffalo. En alsof het verhaal nog niet angstaanjagend genoeg was, liep er ook nog een levensechte Gruffalo rond. Best spannend vond een aantal kleintjes. Gelukkig was de Gruffalo ondanks zijn vlijmscherpe klauwen en knarsende kaken die alles kauwen, eigenlijk best aaibaar. Veel dappere mugjes durfden zelfs wel met hem op de foto.
 


Landelijke actie 'Ik wil een prentenboek'
De voorleesmiddag bij Kiekeboek was de aftrap van de landelijke actie 'Ik wil een prentenboek'. Tijdens de actieperiode is het prentenboek De Gruffalo in alle boekhandels voor maar €2 te koop (zolang de voorraad strekt). 
 


Nog meer Gruffalo activiteiten in Haarlem 
Heb je de voorleesmiddag bij Kiekeboek gemist? Niet getreurd, er is volgende week in Haarlem nog meer te doen rondom de Gruffalo:
 
Op woensdag 12 april is er bij Kiekeboek een Gruffalo knutselmiddag. Je mugje kan aanschuiven aan de knutseltafel in de winkel en een Gruffalo masker of tekening maken.
Tijd: vanaf 14:30 uur
Locatie: Kinderboekhandel Kiekeboek, Gierstraat 29 in Haarlem
Kosten: €3,50
 
Diezelfde middag komt niemand minder dan Axel Scheffler, de illustrator van De Gruffalo, op bezoek bij boekhandel H. de Vries. Hij maakt illustraties, terwijl voorlezers van de VoorleesExpress uit De Gruffalo voorlezen. En pas maar goed op, want de Gruffalo is van plan zich ook tijdens deze voorleesmiddag te laten zien...  
Tijd: 15.00 - 16.00 uur 
Locatie: Boekhandel H. de Vries, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Kosten: gratis

 


 
Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar.