Pony-doe-dag
5 juli 2017

Tekst: Eva Cameron-Bakker | Foto's: Michelle Bannink (zwemmen) en Eva Cameron-Bakker (rest)

 

Een aantal uitgelaten ukkies rent de hooiberg op. Lachend komen ze weer naar beneden rollen. Als ze uitgespeeld zijn, helpen ze Michelle, de eigenaresse van Be Stable, bloemen, kussens en schapenvachten over de hooiberg uit te spreiden. Dit is het hoekje waar Michelle tijdens de pony-doe-dag nog een paar keer met de kindjes naar teruggaat. Om te testen wat ze al weten over paarden bijvoorbeeld of om na de vele spelletjes en oefeningen even te relaxen met wat lekkers.

 

 

Zwemmen met pony’s
Michelle heeft voor de doe-dagen geen vaste planning. Wat er op het programma staat, verschilt per keer. Het hangt af van de groepssamenstelling en het weer. En ook van wat de kinderen zelf graag willen doen. De pony’s trucjes leren, met ze wandelen, oefeningen doen… Het kan allemaal. Af en toe zet Michelle ook een springparcours uit voor de pony’s. En vaak mogen de kinderen de dieren versieren of beschilderen. Dat klinkt misschien zielig, maar paarden hebben er geen last van. Ze schijnen het juist heerlijk te vinden. Bij mooi weer mogen de kinderen soms zelfs zwemmen met de pony’s. Hoe bijzonder is dat!

 

 

Leren over paardentaal
Een belangrijk onderdeel van de pony-doe-dag is paardentaal. Met allerlei opdrachten legt Michelle de kleintjes uit hoe paarden communiceren en hoe je de lichaamstaal van een paard kunt lezen. Zo vraagt ze de kinderen woorden uit te beelden zonder iets te zeggen en laat ze de kleintjes een paard nadoen. Ook vraagt ze de kinderen of ze misschien aan de paarden kunnen zien hoe ze zich voelen. Michelle is lief, maar als het nodig is, kan ze ook streng zijn. Heel belangrijk natuurlijk. Tijdens sommige oefeningen gaan de pony’s met grote snelheid door de bak. De kinderen vinden het schitterend.

 

 

Poepscheppen
Aan het eind van de doe-dag, als het bijna tijd is om naar huis te gaan, laten de kleintjes nog even zien dat ze ook hun hand niet omdraaien voor een vies klusje. ‘Jaaaaa, poepscheppen! Leuk!’ Vol enthousiasme harken ze paardenvijgen bijeen, vullen ze de kruiwagen tot aan de rand toe met poep en helpen mee de wagen naar de poepberg te rijden.

 

Data pony-doe-dagen: tijdens de zomerperiode bij genoeg aanmeldingen op woensdag, vrijdag en zondag van 9:00 uur tot 12:00 uur
Data ponykamp: Deze zomer organiseert Be Stable twee ponykampen. Het eerste kamp is van dinsdag 25 juli tot en met zaterdag 29 juli, het tweede van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 11 augustus. Ponykamp is op die dagen van 9:00 uur tot 12:00 uur.
Locatie: Hoeve Westerbroek, Hofgeesterweg 20, Velserbroek of in de wei bij de Westlaan in Velserbroek (parkeren Klipper, Velserbroek)


Leeftijd: 4 tot en met 12 jaar
Kosten: Een pony-doe-dag kost 35 euro (inclusief drinken en iets lekkers). Het ponykamp kost 175 euro (inclusief drinken en lekkers).


Website: bestable.nl

Kijk ook eens op de Facebookpagina van Be Stable. Daar staan allerlei leuke foto’s en filmpjes van de pony-doe-dagen.
Kleding: stevige, dichte schoenen, kleren die vies of nat mogen worden en bij lekker weer ook zwemkleding en een handdoek
Aanmelden: Stuur een mailtje naar info@bestable.nl of bel Michelle op 06-38278570.
Ervaring met paarden is niet nodig. En ouders hoeven er niet bij te blijven.

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelijk evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop 'm voor €1,50 op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!