Sintintocht Haarlem 2016
9 november 2016

Nu het Sinterklaasjournaal weer van start is gegaan en de kinderhartjes al sneller beginnen te kloppen, vraag je je misschien af waar je in Haarlem en omgeving terecht kunt om de goedheiligman te zien. Geen nood, wij zetten de opties voor je op een rij. En geven je nog een hele vette tip als uitsmijter, dus lees vooral verder!

 

In Haarlem legt de Sint traditiegetrouw vanuit Heemstede rond 13:00 uur aan op het Spaarne, ter hoogte van het Teylershofje. Vanaf daar vertrekt zijn stoet langs het Spaarne en gaat bij Bar Wolkers rechtsaf de Gedempte Oudegracht op. De hele route vind je hier. Wat neem je mee? In ieder geval warme kleren en een paraplu, hoewel het volgens de voorspellingen wellicht droog blijft zondag. Ook is het handig om zelf wat pepernoten mee te nemen. Klinkt misschien gek, maar de Pieten willen zeker zijn dat ze op de Grote Markt nog genoeg voorraad hebben en zijn dus langs het Spaarne soms niet zo scheutig met uitdelen. Dan heb je in ieder geval wat achter de hand. Wist je trouwens dat de Sint in Haarlem vaak aankomt op de echte Pakjesboot 12 van tv? En die kun je van 14 t/m 16 november gaan bekijken met je kinderen, zie hier meer informatie daarover.
Aan het einde van zijn tocht door Haarlem, doet de Sint de Grote Markt aan, waar hij wordt verwelkomd door de burgemeester. Een mooie kans dus om Haarlems nieuwe burgemeester Jos Wienen in actie te zien.

 

 

Mocht je liever een andere intocht meemaken (die Sint is ook overal), dan kun je op 26 november van 16:30 tot 18:15 terecht in Heemstede bij het bekende ‘Sint op het dak’ in de Jan van Goyenstraat. Het is daar altijd groot feest, met muziekpieten en een Sint en Pieten die letterlijk op het dak staan… van lunchroom Spring (nr 18). In Zandvoort pakken ze het ook spectaculair aan, daar komt Sint de 13e om 12 uur aan in een reddingsboot van de KNRM, ter hoogte van het Juttersmu-ZEE-um. Kun je daarna lekker uitwaaien op het strand, ook fijn. In Haarlem-Noord mogen de mugjes op 26 november liedjes zingen bij het Posthuis Zaanenpark, van 09:00 tot 10:00.

 

De uitsmijter? Die heeft te maken met pakjesavond. Is het bij jullie traditie dat er surprises worden gemaakt, maar heb je én geen materiaal én geen inspiratie? Dan moet je op 23 of 25 november van 14:00 - 16:00 bij MooiZooi zijn, daar kun je onder het genot van een warme chocolademelk helemaal los met de aanwezige materialen. Benieuwd waar de Sint zijn schoencadeautjes vandaan haalt? Dat zullen we binnenkort met je delen. En misschien is het wel een goed idee om ook wat speelgoed weg te doen voordat je huis weer volstroomt. Met nog mooi speelgoed kun je terecht bij de Speelgoedbank, iedereen blij.