Vijf te gekke vakantieprogramma’s in Haarlem
7 juli 2017

tekst: Eva Cameron-Bakker | foto's: Eva Cameron-Bakker en archief Knutselkookclub en the Little Gym

 

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Nog even en dan kunnen schoolgaande mugjes zes weken lang naar hartenlust buiten spelen, knutselen, spelletjes doen en uitstapjes maken. Gelukkig zijn er deze zomer ook weer allerlei bijzondere workshops, zomerdagen en vakantieprogramma’s in Haarlem. Hieronder zetten we er een paar voor je op een rij. Leuk voor je mugje en handig voor jou. Terwijl de kinderen zich creatief of sportief uitleven, kun jij bijvoorbeeld rustig inpakken voor de vakantie of achter je laptop kruipen om nog wat werk te doen. Perfect toch?

 

Hoedje van de Koning
Buiten tekenen, zelf fotograferen, modelschilderen én modelzitten, kunstwerken maken met behulp van allerlei proefjes… Bij de meiden van Hoedje van de Koning kan je mugje tijdens de speciale zomerdagen fantastische workshops volgen. Succes verzekerd!
Datum en tijd: 26 juli, 2, 9, 16, 23, 30 augustus, van 10:00 uur tot 12:00 uur


Locatie: Jansstraat 46, Haarlem. Bij mooi weer in de Wijngaardtuin achter het atelier.
Leeftijd: 4 tot en met 10 jaar
Kosten: 20 euro
Website: hoedjevandekoning.nl 


Aanmelden: via het aanmeldformulier op hoedjevandekoning.nl. De zomerdagen gaan door bij minimaal 5 aanmeldingen.

 

 

Kindertheater De Toverknol
Kindertheater De Toverknol. Wie is er niet gek op! Heb je een creatief kind met veel fantasie? Dan zijn de theaterdagen en de theaterweek echt een aanrader.
Datum en tijd theaterdagen: 24 tot en met 28 juli, 21 tot en met 25 augustus en 28 augustus tot en met 1 september van 9:30 uur tot 17:00 uur
Datum en tijd theaterweek: 31 juli tot en met 4 augustus, iedere dag van 9:30 uur tot 17:00 uur
Locatie: Spiegelstraat 8a, Haarlem
Leeftijd: 5 tot en met 9 jaar

Kosten theaterdagen: 55 euro, inclusief lunch, snacks en drankjes. Je kunt je kind ook voor een hele week opgeven (275 euro).
Kosten theaterweek: De theaterweek kost 275 euro, inclusief lunch, snacks en drankjes.
Websitedetoverknol.nl

Aanmelden: Stuur een email naar info@detoverknol.nl. Vergeet niet de naam en de leeftijd van je mugje door te geven, welke dag(en) je kind komt en op welke locatie. Je kunt ook bellen met Filiz Kulan op 06-23851032.

 

 

Knutselkookclub
Is jouw mugje gek op kokkerellen en knutselen? Geef je kind dan op voor een vakantiedag bij de Knutselkookclub. Vers fruit plukken en daarmee lekkere dingen maken, timmeren, koken met zelf geraapte eieren en verse melk van de boerderij, broodjes bakken, huttenbouwen, bonbons maken. Er staat heel veel leuks op het programma.
Datum en tijd: iedere maandag, dinsdag en donderdag in de zomervakantie, van 9:00 uur tot 18:00 uur. De kinderen zijn vanaf 8:30 uur welkom.


Locatie: Stuijvesantstraat 76, Haarlem
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Kosten: 57,50 euro per dag, inclusief tussendoortjes, lunch en avondeten (al het eten maken de kinderen zelf)
Website: knutselkookclub.nl/haarlem

Aanmelden: via haarlem@knutselkookclub.nl

 


The Little Gym
Lekker klimmen, springen, spelletjes doen... Bij The Little Gym kunnen kleintjes tijdens de vakantie weer heerlijk uitrazen. Aan de hand van thema’s als Het geheim van de draak en De race naar het heelal gaat je kind op avontuur in de gymzaal.
Datum en tijd: de hele zomervakantie lang iedere week van dinsdag tot en met donderdag, ’s morgens van 9:00 uur tot 12:00 uur of ’s middags van 13:00 uur tot 16:00 uur. Je kunt je mugje opgeven voor een ochtend, een middag, een hele dag of meerdere dagen.

Locatie: Zijlweg 148A, Haarlem

Leeftijd: 3 tot en met 8 jaar
Kosten: 23 euro voor een dagdeel (3 uur), 46 euro voor een hele dag (7 uur). Dit is inclusief drinken en een tussendoortje. Als je kind de hele dag blijft, geef het dan een lunchpakketje mee voor tussen de middag.
Websitehaarlem.thelittlegym.eu

Aanmelden: via het aanmeldformulier op haarlem.thelittlegym.eu

 

Young Engineers LEGO zomerkamp
Heb jij een kleine techneut in huis? Altijd aan het bouwen en geïnteresseerd in wetenschap? Dan is het LEGO zomerkamp misschien een leuk idee. Tijdens het kamp maakt je mugje de mooiste dieren, auto’s en pretparkattracties van LEGO. Ook worden er spelletjes gedaan, bekijkt je kind informatieve filmpjes en kan het uitgebreid buiten spelen.
Datum en tijd: 24 tot en met 27 juli, 31 juli tot en met 3 augustus, 21 tot en met 24 augustus, 28 tot en met 31 augustus van 9:00 uur tot 16:00 uur. Losse dagen in overleg.


Locatie: Basisschool Sanyu Onderwijs, Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem
Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar
Kosten: 240 euro, inclusief lunch en tussendoortjes
Websitehaarlem.youngeng.nl

Aanmelden: via het aanmeldformulier op haarlem.youngeng.nl

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelijk evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop 'm voor 1,50 euro op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!